Puntentelling-bij-BlackjackSpelregels blackjack

De volledige Spelregels Blackjack vindt u op deze pagina. Het Blackjack spel wordt gespeeld tussen de speler en het casino of de ‘bank’, vertegenwoordigd door de dealer of croupier. Niet tussen de spelers onderling. Let wel, er zijn verschillende varianten van het Blackjack spel te spelen. De spelregels kunnen dus hier en daar een beetje variëren. Als men niet meteen Blackjack voor geld wilt spelen, dan kan men eerst een gratis oefenspel spelen. En lees zeker ook alle tips over hoe men zich het best kan voorbereiden en welke strategieën men kan aanwenden om zoveel mogelijk kans te maken op veel winst met het Blackjack spel.

Spelregels Blackjack online

Bij het begin van het Blackjack spel krijgt iedereen twee speelkaarten, ook de bank. Eén kaart van de bank wordt open gelegd en één kaart dicht (omgekeerd). De beide kaarten van de spelers worden opengelegd. Dan wordt er geld ingezet.

Als iemand direct 21 heeft wint die onmiddellijk met een Blackjack! Een Blackjack kan dus alleen maar voorvallen bij aanvang van het spel als men 21 punten behaalt met slechts twee kaarten. Nadien, als men 21 heeft, wordt dit gewoon ‘éénentwintig’ genoemd. Een Blackjack brengt uiteraard veel meer geld op dan ‘éénentwintig’. Een uitzondering hierop is als de bank ook een Blackjack heeft. Bij gelijkspel wint er niemand maar behoudt men zijn inzet.

Als men niet gelijk een Blackjack vastheeft dan kan men overwegen om één of meerdere extra kaarten te vragen aan de bank. Zo probeert men steeds dichter bij 21 te komen. Maar pas op! Als men over de 21 punten gaat is men verloren en verliest men al zijn geld, ongeacht wat de bank heeft.

In het Blackjack spel ligt één van de beide kaarten van de bank omgekeerd (afgedekt) tot alle spelers uitgespeeld zijn.  Als de spelers klaar zijn met spelen zal de bank haar tweede kaart omdraaien.  De bank zal kaarten blijven nemen tot ze minstens 17 punten heeft of meer. Als de bank niet boven de 21 punten gaat, en dus verliest, dan gaat men kijken naar de hoogste score. Diegene met de hoogste score wordt de winnaar van deze Blackjack speelronde! Is er gelijkspel dan verliest of wint me niets maar behoudt men gewoon de inzet.

Blackjack termen

In het Blackjack spel worden er ook allemaal specifieke termen gebruikt. We geven hier een kort overzicht van de zes meest gebruikte Blackjack termen zodat u zich sneller thuis voelt in de wereld van de Blackjack spelers.

De term ‘hit’ wordt gebruikt als de speler nog een extra kaart wilt van de dealer. Als de speler geen kaart meer wilt noemt men dit ‘stand’. Je kan je inzet ook verdubbelen ‘dubble down’ maar dan krijg je nog één kaart en dan moet je stoppen ‘stand’. ‘Surrender’  wilt zeggen jezelf overgeven. Dit is met andere woorden de mogelijkheid om als speler af te zien van het verder spelen van een bepaalde hand. Men verliest dan slechts de helft van zijn inzet. Dit is vooral gunstig bij totalen als 16 of 15 tegen een 9 of 10 in de bank.

Als de eerste twee kaarten van de speler dezelfde zijn kan de speler deze splitsen in twee handen. Vandaar de term ‘split’. Men speelt dan verder met twee handen. Als de zichtbare kaart van de bank een aas is, kan de speler een extra inzet doen, die men ‘insurance’ noemt. De kans is immers erg hoog dat de volgende kaart van de bank een waarde van 10 punten zal hebben. Door die extra inzet kan de speler, zelfs bij een Blackjack van de bank, extra geld verdienen.

Blackjack Tips

Lees de belangrijkste tips op Blackjack uitleg. Black jack is een spel wat voor echt geld gespeeld wordt en daarom is het belangrijk goed op de hoogte te zijn van alle weetjes en feiten. De spelregels blackjack leest u hier uitgebreid.

Het doel van Blackjack

Diegene die de kaarten deelt is de dealer (deler). Het Blackjack spel wordt meestal met 6 boeken kaarten gespeeld. Deze worden ook wel ‘decks’ genoemd. Bij het Blackjack spel is het de bedoeling om een hoger aantal punten dan de bank te behalen zonder 21 punten te overschrijden.  Als u meer dan 21 punten heeft bent u  sowieso verloren en stopt deze ronde voor u. Ook uw inzet bent u dan kwijt. Als er niemand 21 punten heeft dan kijkt men naar de hoogste score.

Blackjack waarde speelkaarten

Elke speelkaart in het Blackjack spel heeft een bepaalde waarde. Speelkaarten met prentjes erop, zijnde Koning, Dame en Boer hebben een waarde van 10 punten. De speelkaarten van 2 tem 10 hebben hun aantal ogen als kaartwaarde. De Aas telt in het Blackjack spel voor 1 of voor 11 punten, dat kan men zelf beslissen. De kleur van de kaarten is niet van belang en de Joker speelt niet mee.